27.03.2013 - Objava razpisa za PRP ukrep 121, za prilagoditve na nove izzive v kmetijstvu, v vrednosti 8 mio EUR

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje (MKO), bo v petek, 29.03.2013 v Uradnem listu RS objavilo javni razpis iz naslova ukrepa - 121 »Posodabljanje kmetijskih gospodarstev«. Predmet javnega razpisa so naložbe, namenjene prilagoditvam kmetijskih gospodarstev na nove izzive v kmetijstvu.

 

Predmet javnega razpisa je dodelitev nepovratnih sredstev iz naslova ukrepa 121 v okviru PRP 2007–2013 za naložbe kmetijskih gospodarstev, namenjene prilagoditvam na nove izzive v kmetijstvu, in sicer za naslednje vrste aktivnosti:

1. Naložbe, namenjene izboljšanju učinkovitosti uporabe dušikovega gnojila (velja za Namen B):

- naložbe v samostojna skladišča za živinska gnojila ter nakup hlevske opreme namenjene izboljšanju skladiščenja živinskih gnojil,

- nakup kmetijske mehanizacije in strojne opreme namenjene manjši porabi dušika ter minimalni obdelavi tal;

2. Proizvodnja bioplina z uporabo organskih odpadkov (velja za Namen B);

3. Naložbe v tehnologije za varčevanje z vodo in shranjevanje vode (velja za Namen B):

- naložbe v namakalno infrastrukturo na kmetijskih gospodarstvih, kamor spada tudi namakalna oprema, ki je lahko samostojna naložba, in v gradnjo pripadajočih vodnih virov,

- naložbe v izgradnjo vodohranov in zajetij;

4. Naložbe v preventivne mehanizme proti škodljivim učinkom podnebnih sprememb (velja za Namen B):

- nakup in postavitev mrež proti toči,

- naložbe v nakup in postavitev rastlinjakov in pripadajočo opremo;

5. Naložbe, povezane z mlečno proizvodnjo (velja za Namen A):

- naložbe v hleve in pripadajočo opremo (oprema za proizvodnjo, krmljenje, molžo in izločke) za rejo krav molznic in rejo govejih pitancev,

- naložbe v skladišča za krmo in pripadajočo opremo,

- nakup kmetijske mehanizacije in strojne opreme namenjene manjši porabi dušika ter minimalni obdelavi tal,

- naložbe v postavitev pašnikov za nadzorovano pašo domačih živali,

- naložbe v učinkovito rabo energije in obnovljive vire energije za potrebe kmetijskega gospodarstva,

- naložbe v cestno in vodno infrastrukturo, kamor spada tudi vodovodna infrastruktura na kmetijskih gospodarstvih.

 

Cilj podpore posodabljanja kmetijskih gospodarstev je spodbuditi prestrukturiranje in povečati učinkovitost gospodarjenja preko izpolnjevanja posebnih ciljev ukrepa, ter s tem prispevati k večji naložbeni aktivnosti ali povečanju produktivnosti dela v kmetijstvu.

 

Vlagatelji so nosilci dejavnih kmetijskih gospodarstev, ki opravljajo kmetijsko dejavnost na ozemlju RS, ter izpolnjujejo predpisane pogoje za dodelitev sredstev.

 

Do podpore pri naložbah povezanih z mlečno proizvodnjo iz pete alineje predmeta podpore so upravičeni le vlagatelji, ki imajo na svojih kmetijskih gospodarstvih ob predložitvi vloge v reji vsaj 8 krav molznic oziroma so imeli na dan 31. 3. 2013 dodeljeno letno kvoto za vsaj 50.000 kg mleka.

 

Vnos vloge v elektronski sistem in predložitev vloge na Agenciji RS za kmetijske trge in razvoj podeželja bo potekal od 17. aprila do vključno 15. maja 2013 (do 24. ure). Okvirna višina sredstev znaša 8 mio evrov, in sicer 5 mio za naložbe, povezane z mlečno proizvodnjo, in 3 mio za ostale vrste novih izzivov.

 

 

Uradno objavljeno informacijo si lahko preberete na tej  povezavi.


Aktualni razpisi

E-obveščanje

Kontakt


Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

MK projekt, družba za svetovanje in vodenje projektov, d.o.o.