25.07.2014 - Najava objave 2. Javnega razpisa za sofinanciranje projektov po kreativni poti do praktičnega znanja

V okviru programa »Po kreativni poti do praktičnega znanja« je Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije (v nadaljevanju: sklad) v novembru 2013 objavil prvi Javni razpis za sofinanciranje projektov po kreativni poti do praktičnega znanja. Sklad namerava predvidoma v septembru 2014 objaviti drugi javni razpis, ki bo v nekaterih točkah spremenjen glede na prvi razpis. Pomembna novost je, da poleg gospodarske družbe oz. samostojnega podjetnika posameznika lahko v projektu sodeluje tudi organizacija z gospodarskega ali družbenega področja. Večji poudarek bo dan tudi aktivnemu sodelovanju pedagoških mentorjev pri izvajanju projektnih aktivnosti ter mentoriranju študentov.

 

Namen javnega razpisa:

Namen javnega razpisa je z uporabo inovativnega, problemskega in skupinskega pristopa k reševanju praktičnih problemov v gospodarstvu podpreti razvoj kompetenc, pridobivanje praktičnega znanja in izkušenj študentov in sicer z vključitvijo v projekte, ki se bodo izvajali v neposrednem partnerstvu visokošolskih zavodov z gospodarstvom.

 

Skupna vrednost razpoložljivih sredstev za drugi javni razpis bo predvidoma 5.200.000,00 EUR.

 

Prijavitelji:

Na javni razpis se lahko prijavijo visokošolski zavodi v Republiki Sloveniji, ki so na dan objave javnega razpisa v Uradnem listu Republike Slovenije vpisani v razvid visokošolskih zavodov.

Posamezni prijavitelj (samostojni visokošolski zavod ali univerza) lahko odda le eno vlogo na javni razpis. Univerza lahko odda predlog za do 15 projektov za vsako fakulteto, umetniško akademijo in visoko strokovno šolo, ki je članica univerze. Samostojni visokošolski zavod lahko odda predlog za do 15 projektov.

 

Posamezen projekt:

  • traja najmanj 3 in najdlje 6 mesecev, z zaključkom najkasneje do 31. 7. 2015,
  • mora vključevati sodelovanje gospodarske družbe oz. samostojnega podjetnika posameznika,
  • lahko vključuje sodelovanje organizacije z gospodarskega ali družbenega področja,
  • mora vključevati najmanj 3 in največ 10 dodiplomskih in/ali podiplomskih študentov (najmanj 3 študenti morajo biti vpisani na visokošolskem zavodu, ki je nosilec projekta),
  • mora vključevati sodelovanje vsaj enega pedagoškega mentorja (predvidoma bodo lahko kot pedagoški mentorji nastopali tudi asistenti z doktoratom)

 

Pogoji za gospodarske družbe oz. samostojnega podjetnika posameznika se glede na prvi javni razpis ne spreminjajo, medtem ko so pogoji za organizacije z gospodarskega ali družbenega področja, pri katerem je zaposlen delovni mentor, naslednji:

  • ne posluje v sektorju S. 13 – država in sicer v okviru podsektorjev centralna država (šifra S.1311), ki vsebuje naslednje dodatne podsektorje: neposredni proračunski uporabniki (šifra S.13111) in državni skladi (šifra S.13112)
  • ne sme biti v postopku prisilne poravnave, v stečajnem postopku, v likvidacijskem postopku oz. v postopku prenehanja samostojne dejavnosti ter
  • za namen izvajanja prijavljenega projekta ne sme prejeti sredstev iz drugih javnih virov (državnega ali lokalnega proračuna ali iz sredstev EU).

 

Upravičeni stroški javnega razpisa:

Financiranje bo potekalo na osnovi standardnega obsega stroškov na enoto, skladno s pravili Evropske kohezijske politike in Navodili Organa upravljanja o upravičenih stroških za sredstva evropske kohezijske politike za programsko obdobje 2007-2013.

 

Upravičeni stroški javnega razpisa so določeni v pavšalnem znesku in predstavljajo:

  • standardni strošek na enoto za koordiniranje in vodenje projekta (večji poudarek pri pripravi metodologije SSE na vsebinskem usmerjanju študentov in vsebinskem spremljanju poteka projektnih aktivnosti);
  • standardni strošek na enoto za denarno spodbudo študentu;
  • standardni strošek na enoto za sodelovanje delovnega mentorja iz gospodarstva (v primeru, da je v projekt vključena tudi organizacija z gospodarskega ali družbenega področja, se lahko na projektu poleg za delovnega mentorja iz podjetja lahko uveljavlja SSE tudi za delovnega mentorja iz organizacija z gospodarskega ali družbenega področja).
 

Spremenjen način dodeljevanja sredstev:

Od skupne višine razpoložljivih sredstev se bo predvidoma 4.200.000,00 EUR podelilo na enak način kot v prvem javnem razpisu in sicer glede na število diplomantov po visokošolskih zavodih v letu 2013. Predviden preostanek sredstev v višini 1.000.000,00 EUR se bo dodelil prijaviteljem za projekte, ki ne bodo bili izbrani v okviru 1. faze dodeljevanja sredstev, vendar bodo po ponovnem rangiranju vseh neizbranih projektov bili najvišje uvrščeni.

 

Več informacij bo objavljenih po objavi razpisa na naši spletni strani in na uradnih spletnih straneh sklada ter Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.


Aktualni razpisi

E-obveščanje

Kontakt


Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

MK projekt, družba za svetovanje in vodenje projektov, d.o.o.