Javni razpis za sofinanciranje aktivnosti v letih 2013-2015, ki spodbujajo internacionalizacijo visokega šolstva

 

Predmet javnega razpisa:
Predmet javnega razpisa je podpreti hitrejši razvoj in večji obseg aktivnosti, ki vodijo v internacionalizacijo slovenskega visokega šolstva. Javni razpis bo podprl tiste vidike internacionalizacije, ki spodbujajo vključevanje tujih strokovnjakov v pedagoški in raziskovalni proces ter aktivnosti, ki krepijo prepoznavnost slovenskih visokošolskih zavodov v mednarodnem okolju.

 

Javni razpis vsebuje naslednje aktivnosti:
Aktivnost št. 1: zaposlitev tujih strokovnjakov na visokošolskih zavodih v Republiki Sloveniji za daljše (najmanj en semester) časovno obdobje (v nadaljevanju: tuji visokošolski učitelji);
Aktivnost št. 2: krajša gostovanja tujih strokovnjakov na slovenskih visokošolskih zavodih, z namenom sodelovanja pri izvedbi posameznih delov predmeta oz. predmetnega področja (v nadaljevanju: gostujoči strokovnjaki);
Aktivnost št. 3: organizacija mednarodnih delavnic z vabljenimi tujimi predavatelji (v nadaljevanju: mednarodne delavnice);
Aktivnost št. 4: krepitev prepoznavnosti slovenskih visokošolskih zavodov v mednarodnem okolju (v nadaljevanju: promocija visokošolskih zavodov);

 

Upravičenci:
Na javni razpis se lahko prijavijo javni in zasebni visokošolski zavodi v Republiki Sloveniji. Za potrebe tega javnega razpisa so prijavitelji univerze in samostojni visokošolski zavodi, ki:
- so vpisani v razvid visokošolskih zavodov in
- izvajajo javno veljavne študijske programe, vpisane v razvid ter
- so imetniki Erasmus univerzitetne listine.

 

Upravičeni stroški:
a) Neposredni stroški:
- stroški plač in povračil stroškov v zvezi z delom, ki so neposredno povezani z izvajanjem operacije,
- stroški zunanjih storitev (delo po avtorski pogodbi, delo po podjemni pogodbi, stroški prevoza in nastanitev,…),
- stroški informiranja in obveščanja javnosti,
- davek na dodano vrednost (DDV).

b) Posredni stroški:
- pavšal v višini 15% neposrednih stroškov. V osnovo za izračun pavšala se upošteva vsota naslednjih upravičenih stroškov: stroški plač in povračil v zvezi z delom, stroški informiranja in obveščanja javnosti ter stroški zunanjih storitev (v omejenem obsegu, in sicer se glede slednjih upoštevajo zgolj avtorske pogodbe in podjemne pogodbe) in pripadajoči del DDV. 

 

Višina razpisanih sredstev:
Skupna okvirna višina nepovratnih sredstev, ki jo bo ministrstvo namenilo v obdobju od 2013 do 2015 za sofinanciranje predmetnega javnega razpisa je največ do 3.960.000,00 EUR.

 

Višina sofinanciranja:
V okviru javnega razpisa lahko posamezni prijavitelj pridobi sofinanciranje v naslednji višini sredstev:
- v primeru visokošolskega zavoda s 500 ali manj vpisanimi študenti do največ 100.000,00 EUR;
- v primeru visokošolskega zavoda s 501 do 5000 vpisanimi študenti do največ 500.000,00 EUR;
- v primeru visokošolskega zavoda s 5001 do 25000 vpisanimi študenti do največ 1.000.000,00 EUR;
- v primeru visokošolskega zavoda s 25001 in več vpisanimi študenti do največ 1.500.000,00 EUR.

 

Rok za predložitev vlog:
Rok za oddajo vlog je ne glede na način dostave pošiljke, 20. september 2013 do 13.00 ure.

 

 

 

 

Celotna razpisna dokumentacija se nahaja na spletni strani:

 


Aktualni razpisi

E-obveščanje

Kontakt


Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

MK projekt, družba za svetovanje in vodenje projektov, d.o.o.