Javni razpis za krepitev razvojnih oddelkov v podjetjih 2013

Predmet razpisa:

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje izvajanja aktivnosti za vzpostavitev nove RR skupine, ki izhaja iz strategije podjetja za krepitev razvojno raziskovalnih sposobnosti (v nadaljevanju: razvojna strategija) in programa razvoja RR skupine.

 

Prijavitelji lahko za izvajanje razvojne strategije pridobijo sofinanciranje stroškov za več aktivnosti, ki so vezane na delo v novi RR skupini:

- A1: Zaposlitev ali usposabljanje mladih raziskovalcev, ki so vpisani na podiplomski študij;

- A2: Zaposlitev raziskovalcev iz javnih raziskovalnih organizacij v Sloveniji ter drugih raziskovalnih in visokošolskih organizacji v Sloveniji ali javne ali zasebne raziskovalne organizacije v tujini;

- A3: Zaposlitev raziskovalcev in strokovnjakov iz Slovenije ali iz tujine;

- A4: Zaposlitev diplomantov, ki so oziroma bodo zaključili študij II. ali III. stopnje bolonjskega študijskega programa v obdobju od 1.1.2013 do izvedene zaposlitve s strani prijavitelja ter zaposlovanje brezposelnih oseb, prijavljenih na Zavodu za zaposlovanje Republike Slovenije;

- A5: Vključevanje že zaposlenih raziskovalcev pri prijavitelju v novo RR skupino.

 

Prijavitelji iz nabora možnih aktivnosti izberejo tiste, ki so utemeljene v razvojni strategiji, ob upoštevanju naslednje omejitve: pridobitev sofinanciranja za aktivnost A5: Vključevanje že zaposlenih raziskovalcev v podjetju v novo RR skupino je možna le ob hkratnem izvajanju vsaj ene aktivnosti od A1 do A4. V okviru aktivnosti  A5 lahko podjetje prezaposli največ pet raziskovalcev.

 

Upravičenci:

Na javni razpis se lahko prijavijo pravne ali fizič­ne osebe zasebnega prava, ustanovljene v skladu z Zakonom o gospodarskih družbah (ZGD-1 Uradni list RS, št. 65/09 – UPB3, 83/09 Odl. US: U-I-165/08-10, Up-1772/08-14, Up-379/09-8, 33/11, 91/11, 100/11 Skl. US: U-I-311/11-5, 32/12, 57/12 in 44/13) ali zavodi, ki ne opravljajo javnih služb in so ustanovljeni skladno z Zako­nom o zavodih (Uradni list RS, št. 12/91, 45l/94 Odl. US: U-I-194/92, 8/96, 18/98 Odl. US:U-I-34/98, 36/00 – ZPD­ZC, 127/06 – ZJZP).

 

Višina razpisanih sredstev:

Skupna okvirna višina nepovratnih sredstev po tem javnem razpisu znaša največ do 9.700.000,00 EUR, in sicer:

- namenska sredstva EU – ESS v višini 8.245.000,00 EUR,

- slovenska udeležba v višini 1.455.000,00 EUR.

 

Višina sofinanciranja:

Določene so naslednje vrednosti standardnega obsega stroškov ter maksimalni odstotki sofinanciranja za vsako posamezno aktivnost v skladu z razpisno dokumentacijo, na enoto stroška na letni ravni:

- A1: 33.655,00 letno en FTE in 100 % sofinanciranja,

- A2: 61.234,00 letno en FTE in 50 % sofinanciranja,

- A3: 61.234,00 letno en FTE in 50 % sofinanciranja,

- A4: 61.234,00 letno en FTE in 50 % sofinanciranja,

- A5: 61.234,00 letno en FTE in 25 % sofinanciranja.

 

Maksimalna višina sofinanciranja posamezne operacije je največ do 400.000,00 EUR na prijavitelja v celotnem obdobju upravičenosti.

 

Upravičeni stroški:

Financiranje po tem javnem razpisu bo potekalo na osnovi standardnega obsega stroškov na enoto, skladno s pravili Evropske kohezijske politike in Navodili Organa upravljanja o upravičenih stroških za sredstva evropske kohezijske politike za programsko obdobje 2007-2013.

 

Standardni obseg stroškov na enoto predstavlja strošek dela zaposlenega raziskovalca za polni delovni čas na letni ravni. Strošek dela je določen na podlagi Uredbe o normativih in standardih za določanje sredstev za izvajanje raziskovalne dejavnosti, financirane iz proračuna Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 74/04, 32/05, 26/06, 80/07, 89/09, 102/09, 103/11 in 56/12) in veljavnih cenah ARRS za leto 2013.

 

Stroški operacije so upravičeni le pod pogojem, da:

- so dejansko nastali in so neposredno povezani z izvedbo operacije,

- so nastali v obdobju upravičenosti,

- so izkazani v skladu z določenim standardnim obsegom stroška na enoto in Metodologijo izračuna standardnega obsega stroškov na operaciji.

 

Obdobje za porabo sredstev :

Obdobje za porabo sredstev sta proračunski leti 2014 in 2015.

 

Obdobje upravičenosti stroškov je od dneva izdaje sklepa o dodelitvi sredstev s strani ministrstva   do 28.02.2015.

 

Rok za predložitev vlog:

Upoštevajo se vloge, ki bodo oddane na pošto ali prispele v vložišče ministrstva najkasneje 11. 10. 2013.

 

 

 

 

 

Celotna razpisna dokumentacija se nahaja na spletni strani:


Aktualni razpisi

E-obveščanje

Kontakt


Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

MK projekt, družba za svetovanje in vodenje projektov, d.o.o.